CİN KOKTEYLLERİ | ALKOL
Cin, arpa, mısır, çavdar ve ardıç tohumlarının damıtılmasıyla elde edilmektedir. Cinin aldığı isimler, içindeki aromaların cinsine göre değişmektedir. Genellikle susam, kişniş, badem, melekotu, dereotu, yeşil limon ve portakal ile aromalandırılır. Yüksek alkole sahip cin'in alkol derecesi 40 ile 47 arasında değişiklik göstermektedir. Şarap ya da viski gibi fıçılarda eskitilmeden şişelenmektedir. Cin kokteyli yapmak isteyip de tarifleri konusunda emin değilseniz aşağıda birbirinden lezzetli cin kokteylleri bulabilirsiniz. Keyifli okumalar.
GIN FIZZ
- · 3 (30 ml) yemek kaşığı cin
- · Yarım limonun suyu
- · 1 çay kaşığı pudra şekeri
- · Soda
Cin, limon suyu ve şekeri, şeker eriyinceye kadar buzla
çalkalayın. Bu karışımı uzun, dar, soğutulmuş ve yarısına kadar buzla
doldurulmuş bir bardağa dökün. Üzerine soda ekledikten sonra servis edin. İdeal
soda miktarı elde ettiğiniz karışımdan biraz daha azdır ama bu aşamada kişisel
tercihiniz de önemlidir.
SINGAPORE SLING
- · 3 (30 ml) yemek kaşığı cin
- · 1 (10 ml) yemek kaşığı Cointreau
- · 1 limonun suyu
- · 1 çay kaşığı şeker
- · 4 (40 ml) yemek kaşığı soda
Soda dışındaki tüm malzemeleri buzla birlikte karıştırın.
Bardağınıza süzün. Bardağın geri kalanını soda ile doldurun. Süs için kiraz ya
da bir dilim limon kullanabilirsiniz.
PINK LADY
- · 6 (15 ml) çay kaşığı cin
- · 2 (5 ml) çay kaşığı grenadine
- · 2 (5 ml) çay kaşığı krema
- · 1 (2,5 ml) çay kaşığı limon suyu
- · 1,5 yemek kaşığı yumurta akı
Tüm malzemeleri shaker’da karıştırın. Buzla dolu bir bardağa
karışımı döküp kirazla süsleyin.
WHITE LADY
- · 1,5 (15 ml) yemek kaşığı cin
- · 1,5 (15 ml) yemek kaşığı Cointreau
- · 1,5 (15 ml) yemek kaşığı limon suyu
Malzemeleri buzla karıştırıp süzerek soğutulmuş kokteyl
bardağına boşaltın. Lime kabuğuyla süsleyin. İstediğiniz daha köpüklü bir
kokteylse, bazı tariflerde bu karışıma bir çay kaşığı yumurta akı eklemeniz
önerilir.
PINK PUSSYCAT
- · 3 (30 ml) yemek kaşığı cin
- · 45 (450 ml) yemek kaşığı ananas suyu
- · 3 (30 ml) yemek kaşığı greyfurt suyu
- · 2 (5 ml) çay kaşığı grenadine
Malzemeleri buzla iyice karıştırdıktan sonra süzerek uzun
bir bardağa boşaltın, bir dilim greyfurt ile süsleyin.
LUIGI
- · 6 (15 ml) çay kaşığı cin
- · 6 (15 ml) çay kaşığı dry vermut
- · 1 (2,5 ml) çay kaşığı grenadine
- · 1 damla Cointreau
- · Yarım mandalina suyu
Malzemeleri buzla iyice karıştırıp, süzdükten sonra bir
bardağa boşaltın. Süsleme için bir dilim lime kullanın.
CİN KOKTEYLLERİ | ALKOL
Reviewed by Pelin Pekbilir Öztürk
on
Nisan 28, 2018
Rating:

Hiç yorum yok