USKUMRU KONSERVESİ | DÜNYA MUTFAĞI
Uskumruyu özel aromalarla tatlandırıp konserve haline getirerek meze şeklinde tüketebilir ya da salataları lezzetlendirmekte kullanacağınız enfes bir malzeme elde edebilirsiniz.
USKUMRU KONSERVESİ
2 kg uskumru
160 gr sirke
2 adet kereviz sapı
Defne yaprağı
Sızma zeytinyağı
115 gr tuz
Tane karabiber
Uskumruları temizleyin, baş ve kuyruk kısımlarını kesip atın. Akan suyun altında yıkayın. Bir kaşığın sapıyla kazıyarak merkezdeki kemiğe yapışan kanı temizleyin. Biraz daha yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Bir tencereye yerleştirip üzerleri suyla kaplanana kadar yaklaşık 2 litre soğuk su ekleyin.
Tuz, sirke, kereviz, 18-20 adet tane karabiber ve 2-3 defne yaprağı ilave edin. Ocağa alıp bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat 30 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Ocağı kapatıp ılımasını bekleyin. Uskumruları süzdürerek tencereden alıp bir tel ızgaranın üzerine yerleştirin ve soğumasını bekleyin. Üzerlerini bir bezle kapatıp serin bir yerde 24 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen uskumruların derilerini çıkarıp fileto haline getirin. Filetoları hava geçirmeyen cam bir kaba yerleştirin. Defne yapraklarıyla ve arzuya göre tane karabiberle tatlandırın. Üzerlerini tamamen kaplayana kadar zeytinyağı ekleyin. 24 saat dinlendirdikten sonra tüketin, aksi takdirde lezzeti azalmaya başlar.
DAHA AROMATİK
Pişirme suyunu arzuya göre 1-2 diş sarımsak, birkaç dal kekik veya mercanköşk, arpacık soğanı taze karabiber ile zenginleştirebilirsiniz.
NASIL SAKLANIR?
Hazırladığınız uskumrular sterilizasyona gerek olmadan buzdolabında 4-5 gün süresince saklanabilir. Eğer daha uzun süre saklamak istiyorsanız sterilize kavanozlar kullanın.
Uskumruları kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın. Üzerlerini kapatacak miktarda kaynar su dolu tencerelere aktarıp 200 dakika kaynatın.5
USKUMRU KONSERVESİ | DÜNYA MUTFAĞI
Reviewed by Pelin Pekbilir Öztürk
on
Nisan 17, 2018
Rating:
Hiç yorum yok