KAHVENİZİN TAZE KALMASI İÇİN ÖNERİLER
Hava ile ışık teması bayatlama süresine çok hızlı ve olumsuz etki ediyor.
Kapağı sıkıca kapatılmış, hava almayan bir saklama kabı idealdir. Sıcağın da aynı şekilde düşman olduğunu unutmayın.
Mümkünse saklama kabını ışık olmayan gölge bir yerde saklayın.
Saklama kaplarının içinde özellikle ölçekler, kaşıklar sıklıkla unutulabiliyor. Kahvenizin kabının içinde metal, plastik kaşık bırakmamaya özen gösterin.
Kahveyi çekirdek olarak satın alın. Öğütülen kahve hızlı bir biçimde oksidize olacağı için kısa sürede bayatlamaya başlar. Mümkünse hazırlayacağınız fincan kadar kahve çekirdeğini anlık olarak öğütmeye çalışın.
Öğütülmüş kahve alıyorsanız ihtiyacınızdan fazla almamaya çalışın. Tüketim sıklığına bağlı olarak ideal 250 gram paketler halinde almanızı tavsiye ederiz.
Kahveyi buzdolabına koymak en sık yapılan yanlışlardandır.
KAHVENİZİN TAZE KALMASI İÇİN ÖNERİLER
Reviewed by Pelin Pekbilir Öztürk
on
Aralık 09, 2017
Rating:
Hiç yorum yok