PRATİK BİLGİLER | DONDURMA | TATLILAR
Dondurmanın Kaplara Boşaltılması
Eğer dondurmacıların kullandığı dondurma kepçelerinden elinizde yoksa donmuş dondurmaları kuplara servis etmek oldukça zor olur. Bunu kaşıkla rahatça yapabilmeniz için dondurmayı servisten 15 dakika önce buzluktan çıkarın.
Krem Şanti
Krem şanti asla alüminyum kaplarda muhafaza edilmemelidir. Çünkü hemen onun metalik tadını alır ve rengi değişir.
Tahta Kaşıkların Temizliği
Tahta mutfak eşyalarını temizlemek oldukça zordur. Ancak onları bulaşık tozuyla ovup temizledikten sonra durulayarak açık havada kurutabilirsiniz. Yalnız güneş altında ya da soba kenarında bırakmamaya dikkat edin.
Portakal Soyarken
Portakal soyarken beyaz posalarını ayırmak oldukça güçtür. Bu zahmetten kurtulmak için işte size pratik bir öneri. Portakal dilimlerinin kabuklarından 3-4 dakika sıcak suyun altında veya sıcak fırında tutarsanız kolaylıkla soyulduğunu göreceksiniz.
Dondurmanın Püf Noktası
Dondurmanın püf noktası, derin dondurucuda uzun süre beklettikten sonra, buzlarını ezip tekrar derin dondurucuya kaldırmaktır. Bu işlemi 3-4 sefer, yani dondurma istediğiniz kristal kıvama gelinceye dek tekrarlamalısınız. Buzları rahatça ezebilmeniz için dondurmayı yayvan bir kaba dökerseniz işiniz kolay olur.
PRATİK BİLGİLER | DONDURMA | TATLILAR
Reviewed by Pelin Pekbilir Öztürk
on
Mart 28, 2017
Rating:
Hiç yorum yok