Recent comments

PİŞİRME BİLGİLERİ | KURABİYELER & BROWNIE | TATLILAR



Karıştırma
En iyi sonuçları alabilmek için tarifte başka bir bilgi bulunmadığı sürece tüm malzemeleri oda sıcaklığında tutun. Yağ ve şeker karışımını çok fazla çırpmayın, aksi takdirde elde edeceğiniz karışım yumuşak olur ve bu da kurabiyenin pişme sırasında fazla dağılmasına neden olur.



Fırın
İki ya da daha fazla tepsi kurabiye, tepsiler fırın duvarına ya da kapağına değmediği sürece aynı anda pişebilir. Pişirmede gerekli ısı dolaşımının olabilmesi için her bir tepsi arasında 2 cm mesafe olmalıdır. Pişirme sırasında tepsilerin yerlerini değiştirirken, bazı fırınların belirli ısınma noktaları vardır. Tepsilerin yerlerini değiştirmek iyi bir pişirmeyi garantileyecektir. Fan ısıtmalı fırınlarda ise tepsilerin yerlerini değiştirmenize gerek yoktur.



Fırın tepsileri
Kenarları olmayan ya da alçak kenarlı fırın tepsileri kullanmak daha doğrudur, böylece fırın ısısı kurabiyelerin arasında rahatlıkla dolaşabilir.

Kurabiyelerin pişip pişmediğini kontrol etmek
Kurabiyeler genellikle fırının içindeyken yumuşaktır ve soğudukça katılaşır. Bir kurabiyenin pişip pişmediğini kontrol etmek için parmağınızla kurabiyeye hafifçe bastırın, eğer kırılmadan fırın tepsisinde hareket edebiliyorsa pişmiş demektir.



Kurabiyeleri saklamak ve dondurmak
Kurabiyelerin yumuşamalarını önlemek için saklamadan önce tamamen soğumalarını bekleyin. Kurabiyeleri hava geçirmeyen büyük bir kabın içinde muhafaza edin. Kurabiyelerin üzerine krema ya da reçel ekleyecekseniz bunun için en uygun zaman servis öncesidir. Pişmemiş kurabiye karışımlarını saklamak için hamuru yağlı kağıt üzerine yerleştirip katılaşmasını bekleyin. daha sonra aralarına yağlı kağıt koyarak hava geçirmeyen bir kaba koyup kaldırın.


BROWNIE

Brownie, içindeki malzeme oranlarına ve pişirme süresine bağlı olarak yumuşak, yoğun, nemli ya da sakız gibi olabilir. Tariflerde önerilen pişirme süreleri, nemli bir kek elde etmenizi sağlayacaktır ancak eğer daha yoğun bir kek elde etmek istiyorsanız pişirme süresini 5 dakika azaltabilirsiniz. Eğer tercihiniz daha hafif bir kekten yanaysa pişirme süresini 5 dakika daha artırabilirsiniz. Herhangi bir tarifin pişirme süresini değiştirirseniz, bir sonraki pişirmenizde aynı sonucu elde etmek için değişikliği tarifin üzerine not edin. Brownielerin kesilmeden önce soğutulması gerekir.




PİŞİRME BİLGİLERİ | KURABİYELER & BROWNIE | TATLILAR PİŞİRME BİLGİLERİ | KURABİYELER & BROWNIE | TATLILAR Reviewed by Pelin Pekbilir Öztürk on Eylül 19, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok

Follow Me @ SoraTemplates

Facebook