FRANSIZ MUTFAĞI & ÇORBALARI HAKKINDA 6 İLGİNÇ BİLGİ | DÜNYA MUTFAĞI

Recent comments

Fransız mutfağı, dünya mutfaklarının en iyilerinden biri kabul edilir. Sosların yapımı kolay ve pratik olmakla beraber Fransız mutfağının en iyi bilinen tariflerinden sayılır. İyi yapılan bir sos yemeğin lezzetini arttırmakla kalmaz, yemeğin lezzetini dengeler.

Şarap, Fransızlar için yemeğin ayrılamaz bir parçasıdır. Et ve sebze yemeklerinin tamamlayan soslar gibi şaraplar da bütün bir yemeği tamamlarlar. Fransız şarapları dünyanın en iyi şarapları arasında yer alır.

"Şarapsız yemek, güneşsiz bir güne benzer." diyen Fransız atasözü şarabın yemekte ne kadar önemli olduğunu kanıtlar niteliktedir. Yemekten sonra alınan sert içkinin de sindirimi kolaylaştırdığını düşünmektedirler.

Fesleğen Yaprağı


Fesleğen yaprağı, domates ve zeytinyağı kullanarak yapılan Fransız çorbalarının vazgeçilmez bir parçasıdır.
Provensal çorbayı hazırlarken çorbaya ekstra bir renk katmak için sarımsak ve parmesan ile birlikte fesleğen yapraklarını pürüzsüz karışım elde edinceye kadar mikserden geçirin.



Sarımsağı Kullanırken

Çorbayı sarımsakla tatlandırmak istiyorsanız, sarımsağı havanda dövmekten ziyade sarımsak dişlerini olduğu gibi bütün kulanın. Böylelikle çorbaya daha aromatik bir lezzet katmış olacaksınız.

Yabani Mantar

Fransa'da, yabani mantar yetiştiren pek çok aile vardır. Mantarlar olgunlaştıktan sonra lezzetli yemeklerde kullanmadan önce bir kimyagere kontrol ettirirler. Kurutulmuş mantar, çorbalara toprağa benzer acı bir tat verdiği için yabani mantar kullanmayı tercih ederler.



Kış Aylarının Vazgeçilmez Çorbası: Bal Kabağı Çorbası

Fransa'da sonbaharda ayaz başladı mı, kocaman turuncu bal kabakları yerel marketlerde yerini almaya başlar. Bal kabağı çorbası soğuk havalarda sıcak içildiği zaman rahatlatıcı bir tesir yaratan ünlü bir Fransız çorbasıdır.


Kuşkonmaz Çorbasıyla Ünlü Argenteuil

Fransız yemek tariflerinde geçen Argenteuil kelimesi kuşkonmaz anlamına gelir. Argenteuil Fransa'nın kuzey bölgesinde yer alan ve enfes kremalı kuşkonmaz çorbasıyla ünlü bir kasabadır aynı zamanda...



Bezelyenin Tazesini Seçin

Taze bezelye, Paris yakınlarındaki bir banliyöde bostanda yetiştirilmektedir. Eğer taze bezelye bulamazsanız, dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz. Dondurulmuş bezelyeyi kullanmadan önce bir kaç dakika çözülmesi için bir kenarda bekletin, sonra soğuk sudan geçirin.
FRANSIZ MUTFAĞI & ÇORBALARI HAKKINDA 6 İLGİNÇ BİLGİ | DÜNYA MUTFAĞI FRANSIZ MUTFAĞI & ÇORBALARI HAKKINDA 6 İLGİNÇ BİLGİ | DÜNYA MUTFAĞI Reviewed by Pelin Pekbilir Öztürk on Nisan 09, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok