FRANSIZ ÇORBALARI | KABAK ÇORBASI | DÜNYA MUTFAĞI
4 kişilik
Hazırlanma süresi 30 dk
Pişirme süresi 25 dk
** bir ölçü 16 yemek
kaşığına denktir.
ADIM 1
Derin bir tencerenin içine tereyağı ve zeytinyağını dökün.
Soğanları ekleyin ve kısık ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.
ADIM 2
Bal kabağı püresini, kabağı, tavuk suyunu, tuz ve biberi
ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık
20 dk pişmeye bırakın.
ADIM 3
İsteğinize göre 1/2 ölçü taze krema, rendelenmiş gravyer ya
da çorba kıtırını tencereye ekleyin. Çorbaya biraz tat vermek gerekirse, bir
tatlı kaşığı daha tuz ilave edebilirsiniz.
FRANSIZ ÇORBALARI | KABAK ÇORBASI | DÜNYA MUTFAĞI
Reviewed by Pelin Pekbilir Öztürk
on
Nisan 08, 2016
Rating:
Hiç yorum yok