FRANSIZ MUTFAĞI & ET YEMEKLERİ HAKKINDA 6 PRATİK BİLGİ | DÜNYA MUTFAĞI
Fırında Tavuğu Servis Ederken
Fırına pişirdiğiniz tavuğu hemen servis etmeyecekseniz, kurumasını önlemek amacıyla üzerine bir miktar tereyağı ile limon suyu sürün. Tavuğun daha yumuşak kalması için de alüminyum folyoya sarabilirsiniz.
Dana Rostoyu Yaparken
Rostonun yanında hazırladığınız sosun içerisinde sarımsak kullanmak istemiyorsanız, rostoyu yaparken etin birkaç yerinde delikler açıp içlerine birer diş sarımsak batırabilirsiniz.
Sirkeli Sos
Fransız mutfağında önemli bir yeri olan sirkeli sos modern mutfak anlayışıyla birlikte etlerle de kullanılmaya başlanmıştır.
Kaz / Ördek Ciğeri
Fransa'nın Alsace bölgesi, kaz/ördek ciğeri ile meşhurdur. Bu bölgede avlanmanın uzun yıllar boyunca düzenli olarak yapılması, kasaplarda daima taze et bulunmasına imkan verir.
Ördek Rosto Yaparken
Fırın tepsisine beyaz şarap ve tavuk suyunu dökün. Bu karışım yemeğe hem lezzet katacak hem de etin suyunu muhafaza edecektir.
Bir Fransız Klasiği: Karabiberli Et Yemeği
Fransızlar et yemeklerini çoğunlukla karabiberle çeşnilendirirler. Karabiberin acısını dengelemek için sosun içinde krema kullanırlar.
FRANSIZ MUTFAĞI & ET YEMEKLERİ HAKKINDA 6 PRATİK BİLGİ | DÜNYA MUTFAĞI
Reviewed by Pelin Pekbilir Öztürk
on
Nisan 15, 2016
Rating:
Hiç yorum yok