Recent comments

FRANSIZ MUTFAĞI & ET YEMEKLERİ HAKKINDA 6 PRATİK BİLGİ | DÜNYA MUTFAĞI

Fırında Tavuğu Servis Ederken


Fırına pişirdiğiniz tavuğu hemen servis etmeyecekseniz, kurumasını önlemek amacıyla üzerine bir miktar tereyağı ile limon suyu sürün. Tavuğun daha yumuşak kalması için de alüminyum folyoya sarabilirsiniz.


Dana Rostoyu Yaparken

Rostonun yanında hazırladığınız sosun içerisinde sarımsak kullanmak istemiyorsanız, rostoyu yaparken etin birkaç yerinde delikler açıp içlerine birer diş sarımsak batırabilirsiniz.


Sirkeli Sos

Fransız mutfağında önemli bir yeri olan sirkeli sos modern mutfak anlayışıyla birlikte etlerle de kullanılmaya başlanmıştır.


Kaz / Ördek Ciğeri

Fransa'nın Alsace bölgesi, kaz/ördek ciğeri ile meşhurdur. Bu bölgede avlanmanın uzun yıllar boyunca düzenli olarak yapılması, kasaplarda daima taze et bulunmasına imkan verir.



Ördek Rosto Yaparken

Fırın tepsisine beyaz şarap ve tavuk suyunu dökün. Bu karışım yemeğe hem lezzet katacak hem de etin suyunu muhafaza edecektir.



Bir Fransız Klasiği: Karabiberli Et Yemeği

Fransızlar et yemeklerini çoğunlukla karabiberle çeşnilendirirler. Karabiberin acısını dengelemek için sosun içinde krema kullanırlar.



FRANSIZ MUTFAĞI & ET YEMEKLERİ HAKKINDA 6 PRATİK BİLGİ | DÜNYA MUTFAĞI FRANSIZ MUTFAĞI & ET YEMEKLERİ HAKKINDA 6 PRATİK BİLGİ | DÜNYA MUTFAĞI Reviewed by Pelin Pekbilir Öztürk on Nisan 15, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok

Follow Me @ SoraTemplates

Facebook