FRANSIZ MUTFAĞI & SALATALARI HAKKINDA 6 PRATİK BİLGİ | DÜNYA MUTFAĞI
Mantarlı Salatayı Servis Etmeden Önce
Mantarlı salatayı servis etmeden önce birkaç dakika bekletirseniz, sıcak mantarların tadı salatanın içindeki diğer malzemelere daha iyi karışacak ve ağızda daha hoş bir tat bırakacaktır.Kereviz Lezzeti
Kereviz kaba görünüşüne rağmen, salatalara tatlı ve ince bir lezzet katan bir sebzedir. Kereviz, Fransız mutfağında geleneksel olarak limonlu suyla haşlandıktan sonra salatalarda çiğ olarak kullanıldığında eşsiz bir tat verir.Provans Usulü Salata
Provans usulü yemekler, Fransa'nın güney bölgesinde olan Provans'a has bir özellik taşır. Tam mükemmel bir salata için Akdeniz bölgesinin hafif sarımsakları kullanılmalıdır.Patates Salatasını Hazırlarken
Patates salatası, Fransa'da çoğunlukla küçük barlarda ya da kafelerde başlangıç yemeği olarak servis edilir. Bazen patatesler tek başına sadece sirkeyle ya da salamura edilmiş ringa balığıyla servis edilebilir.Salataların Vazgeçilmez Parçası: Fransız Ekmeği
Fransızlar zengin içerikli salatalarının yanında Muzlu Ekmek, tereyağlı ve mantarlı ekmek gibi Fransız usulü ev yapımı ekmekleri yemeği tercih ederler.Ançüez
Genellikle hamsi, bazen sardalye ya da tirsi balıklarından yapılan tuzlu ve yağlı bir balık ezmesi olan ançüez, Fransa'da konserve olarak marketlerde satılmaktadır. Bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir diş sarımsak ve dört çorba kaşığı limon suyu ya da beyaz şarap sirkesi ile karıştırıp salatalarda sos niyetine kullanabilirsiniz.
FRANSIZ MUTFAĞI & SALATALARI HAKKINDA 6 PRATİK BİLGİ | DÜNYA MUTFAĞI
Reviewed by Pelin Pekbilir Öztürk
on
Nisan 12, 2016
Rating:
Hiç yorum yok