FRANSIZ MUTFAĞI | LİYONEZ SALATASI | SALADE LYONNAISE | DÜNYA MUTFAĞI
4 kişilik
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 10 dk
SERVİS
Kızarmış ekmekleri yaprakların üzerine serpin ve salatayı fazla bekletmeden servis yapın.
MUTFAK SÖZLÜĞÜ
Liyonez salatası (Salade Lyonnaise): Fransa'nın Lyon bölgesine özgü bol soslu salata.
ADIM 1
Bir kızartma tavasının tabanını sarımsakla ovalayın. Tavaya yağı dökün ve ekmek küplerini 1 -2 dakika kadar ya da altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın. Kızaran ekmekleri kağıt havlu üzerine çıkartın ve tavanın yüzeyini temizleyin.ADIM 2
Zeytinyağını kızartma tavasında kızdırın. Üzerine yeşil soğanları ilave edip iki dakika pişirin. Sirkeyi ve hardalı tavaya ilave edin ve karışımı üçte bir oranında azalıncaya kadar 2 dakika daha pişirin. Karışımın üzerine salata yapraklarını ilave edin ve yaprakların rengini biraz kırmak için karıştırın. Hazırladığımız bu karışımı servis tabaklarına yerleştirin.
ADIM 3
Yumurtayı pişirmek için : Bir tencereye suyla doldurup kaynamaya bırakın. Bu sırada her yumurtayı küçük bir kasenin içine kırın. Ocağın ateşini kısın ve yumurtaları kaynar suyun üzerine ilave edip üç dakika kadar pişirin.Pişen yumurtaları kevgir yardımıyla tencereden alın ve kağıt havlunun üzerine yerleştirip suyunu süzün. Yumurtaları yaprakların üzerine yerleştirin.
FRANSIZ MUTFAĞI | LİYONEZ SALATASI | SALADE LYONNAISE | DÜNYA MUTFAĞI
Reviewed by Pelin Pekbilir Öztürk
on
Nisan 10, 2016
Rating:
Hiç yorum yok